Tort Printesa

de Lorra in Torturi, 13 Mar 2012 | 5915 vizualizari

 

O ocazie speciala... un tort special pentru cea mai speciala si mai draga printesa !!!

Nu puteam refuza o asa "comanda" te tort :) Cu printesa s-a cerut...cu printesa am facut :)))
Poate nu a fost tocmai cel mai reusit (din perspectiva unei persoane cu experienta) dar a fost cel mai reusit si mai frumos pentru sarbatorita si pentru mine, pentru invitati si in special pentru copii...facut de mana mea :)

 

INGREDIENTE

  • Blat tort pandispan cu cacao
  • Crema de visine
  • 250 gr. visine din compot
  • 250 ml. frisca lichida
  • 1 iaurt mic de visine
  • 50 gr. zahar pudra
  • 7 gr. gelatina
  • Crema de ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr. ciocolata alba
  • Pasta de zahar pudra (ornat)
  • 400 gr. zahar pudra
  • 30 ml. apa
  • 5 gr. gelatina
  • 50 gr. miere
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Printesa:

Crema de visine

Se scot samburii visinelor si se lasa la scurs. Visinele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Intre timp se pune gelatina la hidratat in putin compot (5 min.) si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Visinele si gelatina se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul. Se lasa putin la frigider.

Crema de ciocolata alba

Se rupe ciocolata in bucatele mici peste care se toarna frisca si se pune la foc mic. Se amesteca continuu in compozitie pana ajunge la fierbere, se da deoparte si se lasa la racit. Cand crema s-a racit, se da la frigider pentru cateva ore, ideal se lasa peste noapte. Se scoate de la rece si se mixeaza pana devine pufoasa.

Pasta de zahar pudra

Gelatina se pune in putina apa si se lasa la umflat. Apoi se pune pe foc pentru a se dizolva si se adauga mierea (zaharul cu apa). Atentie : a nu se fierbe gelatina !Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat. Se framanta cu zahar pudra pana cand nu se mai lipeste de maini, daca este prea tare, se adauga putina apa.Se poate pastra la frigider invelita in folie de platic.

Asamblare

Se taie blatul de tort in 3, se aseaza o foaie de blat apoi crema de visine - blat - crema de ciocolata - blat, iar la final se imbraca in pasta de zahar, se fac ornamente si figurine dupa plac si imaginatie tot din aceasta pasta colorata.

A iesit un deliciu !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Printesa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Printesa Deea"